הרוטב במתכון הזה עשיר בטעמי המזרח, ניתן ורצוי להכין את הרוטב מראש
חומרי הרוטב
400 גרם סוכר דקלים
20 גרם ג׳ינג׳ר פרוס
8 שיני שום פרוס
1 צ׳ילי ירוק חריף חתוך ל-4-5 חתיכות
2 כוסות מים
4 כפות רוטב צדפות (במידה ורוצים לשמור על המתכון כשר – ניתן להחליף ברוטב דגים)
2 כפות רוטב דגים
1 כף סויה שחורה כהה
2 כפות שמן שומשום
3 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות (החלק הלבן)
מכינים תערובת תבלינים (גורסים במטחנה או בפטיש) מ:
2 כפות פלפל שחור
2 כפות פלפל לבן
2 כפות פלפל ירוק
כף שומשום לבן
אופן הכנה
נתחיל בקרמל (החלק הקשה יחסית במנה)
1.על אש בינונית גבוהה נמיס את הסוכר עד לקבלת צבע חום עמוק. הקרמל מוכן כאשר הבועות קטנות ומרקמו הופך צלול.
2.נוסיף את השום, הג׳ינג׳ר, הצ׳ילי ואת התבלינים, נבשל כדקה ונוסיף את שאר החומרים למעט הבצל הירוק.
3.נבשל את הרוטב כ-10 דקות לערך מרגע הרתיחה על אש נמוכה.
4.כשהרוטב יגיע לסמיכות הרצויה נוסיף את הדג.
5.נבשל את הדג כ-5 דקות לערך ונהפוך אותו לצידו השני, נוסיף את הבצל ונמשיך לבשל עוד כ-5 דקות.
6.נפזר על המנה שומשום לבן ונגיש.
בתיאבון!